55-åringen häktad för mordet i Berga

En 55-årig man häktades på tisdagseftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för mord på en 41-årig man i Berga i Högsby kommun i helgen. Offrets 43-åriga sambo begärdes också häktad för mord, men försattes på fri fot efter häktningsförhandlingarna i tingsrätten.

En 18-årig man som varit anhållen för inblandning i mordet släpptes tidigare av åklagaren och är avförd ur utredningen.

Den 55-årige mannen och 18-åringen var på tillfälligt besök hos 41-åringen och dennes 43-åriga sambo. I fredags kväll fick polisen larm om att en man låg knivskuren i villan i Berga. När räddningspersonal kom dit var mannen redan död. Den kniv som tros vara mordvapnet togs om hand av polisen.

Vid förhör har de inblandade haft svårt att minnas och ändrat sina uppgifter. Alla var berusade i fredags kväll då det blev bråk i lägenheten. Exakt vad som hänt är inte klarlagt.

Oskarshamns tingsrätt häktade den 55-årige mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, den starkare graden av misstanke. Åtal ska vara väckt senast 14 november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista