Sveriges Radios vd Peter Örn följer med nyhetspresentatör Leif Johansson in i studion när det är dags att berätta det senaste - den här gången om ett misstänkt dubbelmord på Öland. Foto: Nick Näslund/SR

Det nya radiohuset invigdes

På måndagen kom politiker och företrädare från Sveriges Radio till Kalmar för att vara med på invigningen av SR Kalmars nya radiohus. Huset på Norra vägen mitt i Kalmar är Sveriges Radios nyaste radiohus och är fullt digitaliserat.

Verksamheten på stationen med 70-talet medarbetare har redan varit placerad i det nya huset i över en månad. På lördag är det dags för allmänheten att komma på besök, då det är öppet hus och flera rikssända program utgår från Kalmar.

- För de som arbetar här är det viktigt att varje dag nå fram med nyheter och fördjupning och underhållning nära lyssnarna, sa Sveriges Radios vd Peter Örn som också invigde huset.
- När ett fartyg förliser är det vår uppgift att vara där, när stormen drar fram då är det vår uppgift att vara där.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio sänder idag över 40 kanaler - i radio och på webben. De mest kända är P1, P2, P3 och P4, varav den senaste sänds lokalt från 25 stationer runt om i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista