35-åring häktades för mord i Blekinge

På torsdagen häktades den 35-årige man som misstänks för mordet i Karlskrona för tre år sedan.

Offret var en man från Vissefjärda. 35-åringen häktades som skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Inom en vecka måste åklagaren presentera nya bevis mot 35-åringen.

Torsdagens häktningsbeslut  skingrade inte många av de frågetecken som finns kring utredningen. Åklagaren Margaretha Lewenhagen var efteråt fåordig i sina kommentarer.

Åklagaren hade yrkat på att 35-åringen skulle häktas på den starkare misstankegraden, sannolika skäl, vid torsdagens häktningsförhandling, men domstolen häktade alltså 35-åringen på den lägre graden, skäligen misstänkt.

Ett beslut som Margaretha Lewenhagen kortfattat kommenterade.

- Ibland blir det så här. Det handlar om arbete under tidspress och i bland hinner man kanske inte få fram allt material i tid, säger hon.

35-åringen försvaras av advokat Tomas Magnusson från Kalmar och efter torsdagens häktningsbeslut ville han inte närmare kommentera ärendet. Gällande det rigoröst stora säkerhetspådraget vid häktningsförhandlingen berättar han att han inte fått någon förklaring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista