Släkting häktad för mord och mordbrand

På torsdagseftermiddagen häktades den 49-årige man som misstänks för mord och mordbrand i Mellby, Byxelkrok på norra Öland. Mannen häktades som misstänkt på sannolika skäl. Han ska också efter beslut av Kalmar tingsrätt genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.

Vid mordbranden omkom en 69-årig kvinna och en 66-årig man. Rättsläkaren har fastslagit att minst ett av offren, den 66-årige mannen, var död när branden började.

Den 49-årige mannen, som nu alltså sitter häktad, är släkting till den döda kvinnan. Han har enligt uppgifter till flera medier haft ekonomiska bekymmer och har bland annat en skatteskuld hos kronofigden. Men utredningen har enligt tidigare uppgifter från polisen inte gett något motiv till dådet. Mannen fortsätter att neka till brott.

Åtal ska vara väckt senast den 23 november men kammaråklagare Gunilla Öhlin säger redan nu att utredningen troligen kommer ta mer tid än så och att det därför kan bli tal om ännu en häktningsperiod.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".