Vilsna idrottsföreningar söker lokaler

Många idrottsföreningar i Kalmar är just nu vilsna kring var de ska få vara med sin verksamhet och för att försöka få lämpliga lokaler till alla har en unik kommunal tjänst som utvecklingsledare för idrott inrättats.

Det är Bo Eklinder tidigare chef för kultur- och fritidsförvaltningen som sedan en dryg månad försöker lösa lokalpusslet och han fick en oväntat tuff start på nya jobbet som startade precis samtidigt som beskedet om den stora kinasatsningen kom placerad mitt i tänkta sportcenterområdet Snurrom.

I all hast fick arenor för inomhusfotboll och bordtennis plockas fram och planerna för skyttar, skateboardåkare och utomhusfotboll göras om. Räddningen blev tidigare företagsflyttar där lokaler hittades i Bombardierfastigheten och gamla Volvofabriken. Övriga ska också få lämpliga lokaler lovar Bo Eklinder men det tar extra tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista