Hotell Borgholm återigen föremål för brottsutredning

De två brottsutredningar som drogs i gång efter branden på Hotell Borgholm 2004 återupptas nu sedan Haverikommissionen blivit klar med sin slutrapport. Den ena bygger på en amälan från Arbetsmiljöverket som menar att hotelledningen inte gjort tillräckligt för att förebygga brand och vill ha prövat om ledningen kan dömas för vållande till annans död eller kroppsskada.

Den andra utredningen rörden misstanke om vållande till annans död som hittills har gällt nattportiern som är den som eventuellt kan ha orsakat branden genom några tända värmeljus.

I båda fallen har åklagarna valt att avvakta slutrapporten från Haverikommissionen innan de tar ställning till om det finns grund för att väcka åtal eller inte.

Åklagare Jan Andersson som ansvarar för det misstänkta arbetsmiljöbrottet säger till Sveriges Radio Kalmar att besked kan lämnas tidigast i december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".