Nygamla frågor heta i landstinget

Den nygamla debatten om distriktssköterskemottagningarna på landsbygden blir ett av flera debattämnen när den här mandatperiodens första landstingsfullmäktige äger rum nästa vecka. Det visar en genomgång av dom interpellationer som hittills lämnats in.

Senaste gången Socialdemokraterna var vid makten stängdes flera av distriktssköterskornas mottagningar på mindre orter, en utveckling borgarna satte stopp för när de regerade senast.

När nu landstinget återigen fått röd-grön majoritet kräver kristdemokraternas Gudrun Brunegård besked om mottagningarna är hotade eller inte.

En annan fråga som ställs på sin spets i form av en interpellation, är om satsningarna på nya operationssalar på sjukhuset i Oskarshamn och ny akutmottagning i Västervik, kommer att fullföljas enligt tidsplanen, trots den överhettade byggkonjukturen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".