Rån mot servicebutik i Kalmar

Vid halvsjutiden på fredagskvällen rånades Minilivs vid korsningen Erik Dahlbergs väg/Norra vägen. Två män i 20-årsåldern kom över pengar och cigaretter efter att ha hotat butiksbiträdet med kniv och ett pistolliknande föremål.

Den lilla servicebutiken har öppet som vanligt på lördagen, dagen efter rånet. Kvinnan som sköter butiken är på sin vakt när SR Kalmar reporter kliver in. Kvinnan har fått hjälpa till eftersom de som jobbade i går kväll inte vill vara där och ägarinnan är bortrest just den här helgen.

Kvinnan berättar att det var hennes bror och en ung kvinna som stod i butiken i går. Just när rånarna kom in var hennes bror på toaletten. Den unga kvinnan stod böjd bakom disken när hon plötsligt hörde hur någon ropade ”öppna kassan” - hon fick se två män med svarta masker, en hade ett vapen och en bar en stor kniv. Kvinnan som inte vet hur kassan fungerar blev mycket rädd och när brodern kom ut från toaletten satte en av rånarna sitt vapen mot hans panna.

De mår båda mycket dåligt i dag.

Rånarna fick med sig pengar o cigaretter, hur mycket har varit svårt att reda ut, Polisen har gjort en teknisk undersökning men än finns inga spår. Det handlar i alla fall om två mån i 20-30 årsåldern. En av dem kring 1.70 och en något längre.