Man gripen för mord i Kalmar

En man har gripits misstänkt för mordet på en 65-årig kvinna i Kalmar som hittades död i sin lägenhet i torsdags kväll. Mannen greps vid 23.30-tiden på måndagskvällen. Samtidigt greps ytterligare en man misstänkt för skyddande av brottsling.

Den mordmisstänkte är 28 år och den andra mannen är 29 år. Männen greps i ett fordon strax söder om Kalmar och de sitter nu anhållna hos polisen i Kalmar, gripandet var helt odramatiskt.

Sedan ett par dagar tillbaka har polisen i Kalmar bland annat samarbetat med polisen i Danmark då man misstänker att de bägge männen under en viss tid efter mordet befunnit sig i Köpenhamn.

Polisen har som vid tidigare berättat enomfört en massiv spaningsinsats och bland annat gjort runt 180 förhör i området. Det är ur dessa förhör som så småningom polisen kunnat få fram en trolig person som dock, fram till i går kväll, var oidentifierad.

Nu inleds arbetet med att helt försöka knyta mannen till det aktuella mordet. Polisen hoppas det kan göras med dels genom teknisk bevisning och förhör med mannen.