Fängelse för rå misshandel i Rälla

Två män, varav en boxare på elitnivå, har dömts till fängelse för en rå misshandel i Rälla på Öland förra året. Tingsrätten dömde de båda männen från Stockholmstrakten till ett och ett halvt, respektive ett års fängelse för händelsen.

Det var i mars förra året de båda männen åkte ner från Stockholm för att driva in en skuld av mannen som numera är bosatt på Öland. Den ena av de två männen från Stockholm har flera medaljer i boxning på elitnivå och har ävem en medalj i kickboxning. Förutom det hade männen med sig handfängsel, expanderbatong och ett par knivar för att bevisa att de menade allvar.

När målsäganden såg männen komma blev han rädd och sprang ut bakvägen och in i ICA-affären i Rälla, men de båda männen sprang efter och drog handgripligen ut honom därifrån och påbörjade misshandeln.

Enligt mannens och flera andra vittnesmål tvingades han med ett kraftigt strypgrepp ner till knästående och fick motta mängder av sparkar och slag.

För den här grova misshandeln får boxaren alltså fängelse i ett och ett halvt år, samt att han ska betala nära 19 000 kronor i skadestånd. Den andra mannen som deltog i misshandeln ska sitta fängslad i ett år och betala lika mycket i skadestånd.