Fortsatta problem med digitalteveövergången

En månad har nu gått sedan den analoga eran tog slut och Kalmar län gick över till digitalteve. Men trots det, har tevehandlare på flera håll i Kalmar län fortfarande fullt upp med att hjälpa tittare som har problem med installation av sina boxar eller med att dra kablar.

Sveriges Radio Kalmar har ringt runt, och vissa handlare säger att det lugnat ner sig, men på andra håll finns fortfarande mycket arbete kvar. Dessutom fortsätter konsumenterna att köpa digitalboxar och utöka sin utrustning till flera tv-apparater i hemmet.

Per Erlingsson arbetar på Mellströms Radio och Tv i Nybro och han berättar att de har mycket att göra. - Just nu är det julhandel men dessutom har vi många som har frågor om digitaltv fortfarande, säger han till Sveriges Radio Kalmar. - Vi åker ut och hjälper kunder ungefär tre gånger per dag.

Dessutom berättar Per Erlingsson att den blöta vintern också ökar på beställningarna av teveservice. Fukt tränger in i ledningar och orsakar störningar på kablarna.

I butiken i Nybro märker man också av digitalteveövergången fortfarande. Tio boxar säljs i veckan till kunder som ofta ska installera teve på sina extra teveapparater i huset. Ett fåtal har också väntat med att köpa en box för tevetittande enligt Per Erlingsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".