Polisen: "Nyårsnatten lugnare än vanligt"

Nyårsnatten bedöms av polisen som något lugnare än vanligt i Kalmar län. 16 anmälningar om misshandel har polisen fått på sitt bord efter natten, och räddningstjänsten har fått rycka ut på ett flertal mindre bränder i soptunnor och containrar över hela länet. I trafiken ska det ha varit lugnt – inga olyckor rapporteras från polisen.

I Lindås utanför Emmaboda började det att brinna i en bastu på nyårskvällen, och den mindre byggnaden rökskadades invändigt – men ingen person kom till skada.

På Norra Långgatan i Kalmar blev en man misshandlad vid ettiden på nyårsnatten. Han har berättat för polisen hur han mötte två kvinnor som frågat om han var modig nog att stanna kvar på platsen. Mannen förstod inte vad de menade, men plötsligt dök det upp två yngre män som knuffade omkull honom och sparkade honom.

En annan man fick föras till akuten i polisbil sedan han blivit nedsparkad på Norra vägen i Kalmar av tre yngre män som först frågat om han hade cigaretter. Männen i 25-årsåldern tog med sig offrets plånbok och försvann.

Läs också: