"Mona Sahlin ett bra val för Kalmar län"

I veckan har stödet ökat för Mona Sahlin som socialdemokratisk partiledarkandidat. Kalmardistriktet tar definitvt ställning i partiledarfrågan på tisdag men det står redan nu klart att hennes stöd här är stort. Hon har tidigare förts fram som en av tre kandidater och distriktsordföranden Håkan Juholt säger att om Mona blir vald så är det ett bra val för Kalmar län eftersom hon känner länet väldigt väl och våra förutsättningar säger Juholt.

Dessutom känner hon de aktiva socialdemokratiska politikerna i länet menar Juholt.

Efter att ytterligare en socialdemokrat, Ulrika Messing, i veckan tackat nej till att bli partiledare riktas stålkastarskenet nu allt mer mot Mona Sahlin. Även partidistrikt som tidigare varit negativa till henne ger nu besked om att dom ger henne sitt stöd.

Partidistriktet i Kalmar län har inte definitivt tagit ställning. På tisdag träffas styrelsen. Men Sahlin har tidigare förts fram som en av distriktets tre huvudkandidater vid sidan om Jämtin och Wallström som ju klart markerat att dom inte är till förfogande.

Den som möjligen skulle kunna hota Mona Sahlin i Kalmar län är framförallt förre justiteministern Tomas Bodström som har ett stort stöd i länet och förts fram som kandidat av flera s-föreningar här.

Det är nämligen inte helt kört för männen, som Bodström till exempel. Ingen kvinna kommer bli partiledare bara för att hon är en kvinna. Men dom har ansetts vara mest lämpade.

- Jag har hela tiden tyckt att dom kvinnliga kandidaterna har varit starkast.

Är det för att dom är kvinnor eller för att dom är dom dom är?

- Det är för att dom är bäst, säger Juholt.

Mona, som varit vice statsminister, och med flera tunga regeringsuppdrag bakom sig är inget undantag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".