Fortsatt ovisst för Gula Villan

Framtiden är oviss för de åtta som arbetar med stressrehabilitering i den så kallade ”Gula villan” i Kalmar, ett projekt för personer i riskzonen att bli utbrända. Projektet avslutas i februari men än finns inga besked om framtiden från politikerna.

Miljöpartiets Ann Hellenborg, som ansvarar för primärvården i landstinget, säger till Sveriges Radio Kalmar att hon bland annat vill se om konceptet går att sprida till hela länet.

Men först ska den ekonomiska biten lösas. Diskussioner ska tas upp med Försäkringskassan som tidigare varit med och finansierat projektet och det kan också bli aktuellt att försöka få med kommunerna.

290 patienter har behandlats av ett team med åtta psykologer, akupunktörer och läkare i Gula Villan och en utvärdering visar på att sättet att jobba med både kropp och samtal har gett resultat. Ann Hellenborg vill nu se om konceptet går att sprida eftersom hela länet få samma möjligheter till den här typen av rehabilitering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".