Leif Larsson tror på Småland som storregion

På lördagskvällen diskuterades frågan om framtida regiongränser. Ansvarskommittén ska presentera för regeringen om en månad vad de kommit fram till om framtida gränser. Vid mötet i Mariannelund deltog regionförbundets centerpartiska ordförande och förre kommunalrådet i Vimmerby Leif Larsson som ändå hoppas att Småland kan få hålla samman när storregioner ska skapas.

- Vad det gäller geografin så har jag utgångnspunkten att Småland är ett välkänt begrepp och bör vara en möjlighet att jobba utifrån när man ska prata gränser framöver, säger Leif Larson till P4 Kalmar.

Han säger också att han tror det är till nytta för Kalmar län att jobba i större region och tror att de tio år man har erfarenhet av refgionförbundet kan vara till nytta när nya regioner ska bildas och också ge dem ett sakligt innehåll.

Ansvarskommittén lägger fram sitt slutbetänkande den 28 februari för regeringen. Deras förslag innebär allt mellan sex och nio storregioner, men inga kartor kommer då att ritas. Det vill man ska göras inom ett år och att de nya storregionerna ska börja gälla redan 2010.