Brandorsaken uppklarad - minderåriga pojkar har erkänt

Polisen tror sig nu veta vilka det var som tände eld på Trekantenskolan. Två minderåriga pojkar har berättat att det var de som gjorde att byggnaden började brinna.
– På måndagsförmiddagen fick vi uppgifter att två minderåriga ynglingar gett sig till känna, säger polisens tillförordnade informationschef Sven-Erik Karlsson till P4 Kalmar.

Polisen har sedan lördagskvällen utgått ifrån att branden, som ska ha börjat i ett sopskjul, var anlagd. I elden förstördes gymnastiksalen helt, och omklädningsrum och skolkök blev skadade av rök eller vatten.

Nu arbetar skolan med flera tillfälliga lösningar, bland annat flyttar köket tillfälligt in hos dagiset i närheten. Personalen där hoppas kunna börja använda det ordinarie köket om bara någon dag, eftersom det på måndagen skulle saneras från rök.

Samtidigt utgår Kalmar kommuns samhällsbyggnadskontor ifrån att den sedan tidigare planerade idrottshallen nu ska ersätta den utbrända gymnastiksalen. Enligt uppgifter till P4 Kalmar är en föreslagen plats en gräsplan i närheten av skolgården. Tills vidare hoppas skolledningen kunna skicka elever med buss till olika aktiviteter i väntan på en ny inomhuslösning för idrottsundervisningen.