Fortsatt rättegång i Vimmerbymål

Under den fortsatta rättegången mot de fyra män som anklagas för att ha rövat bort och misshandlet en 19-åring i Vimmerby tonade samtliga ner sin roll i händelsen och hävdade att misshandeln varit ringa, i den mån den överhuvudtaget förekommit.

Flera av männen hävdade att 19-åriga offrets beskrivning av händelsen varit grovt överdriven, samtidigt som en del påstod att de hade svårt att komma ihåg vad som skett, eftersom de varit fulla.

Samtliga gick dock med på att de varit i lägenheten och tagit ut 19-åringen därifrån. Däremot förnekade alla att det förekommit en sexuell kränkning av 19-åringen, nått som denne beskrivit sig blivit utsatt för och som åklagaren rubricerat som våldtäkt.

Förutom våldtäkt och olaga frihetsberövande vill åklagaren att männen, i skilda fall, fälls för grov misshandel, olaga hot, grovt hemfridsbrott och rån

Flera av männen hävdade att 19-åringens beskrivning av händelsen varit grovt överdriven, samtidigt som en del påstod att de hade svårt att komma ihåg vad som skett, eftersom de varit berusade.

Samtliga gick dock med på att de varit i lägenheten och tagit ut 19-åringen därifrån. Däremot förnekade alla att det förekommit en sexuell kränkning av 19-åringen, något som han själv hävdar att han blivit utsatt för, ett brott som åklagaren rubricerat som våldtäkt.

Förutom våldtäkt och olaga frihetsberövande vill åklagaren att männen, i skilda fall, fälls för grov misshandel, olaga hot, grovt hemfridsbrott och rån.