Nybrobor ska lära sig om det moderna kulturarvet

Nybroborna ska få möjlighet att lära sig om sitt moderna kulturarv. Igår gavs besked om att Nybro får dom nödvändiga statliga bidragen för att bland annat kunna göra en stor utställning i kommunhuset Balders entré.

Dom senaste två åren har kommunen samlat på sig kunskap om bebyggelsen från 1930-talet och framåt, bland annat med hjälp av länsmuseet. Nu, med hjälp av de nya statliga pengarna, ska man sprida kunskapen till nybroborna, för att dom ska förstå att också ett hus från t ex 70-talet har ett kulturhistoriskt värde för framtiden.

- Vi hoppas att människor ska ta till sig kunskapen om det moderna kulturarvet så att man bevarar det, att ett hus från 70-talet eller 80 -talet också har ett arkitektoniskt kulturhistoriskt värde, så att man tänker en eller två gånger innan man byter ut ytterdörren till exempel, säger kultursekreterare Barbro Hedenmalm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".