Syndikalisterna kräver konsthallschefs avgång

Fackförbundet Syndikalisterna kräver att Virserums konsthalls chef Henrik Teleman ska sparkas av styrelsen. Syndikalisterna vill också att Hultsfreds kommun och regionförbundet fryser alla bidrag till konsthallen tills vidare. Bakgrunden är kritik mot Telemans ledarskap.

I ett brev till bidragsgivarna skriver Syndikalisterna att Konsthallschefen visar maktfullkomlighet och en tendens att se människor som verktyg och förbrukningsvaror.

Syndikalisterna har inga av sina medlemmar arbetandes på konsthallen men fackförbundet driver en process med Virserums konsthall där en person blivit uppsagd för att enligt Rasmus Jeppsson ha drivit frågan om kollektivavtal på arbetsplatsen. När denne uppsagde sedan inte erbjöds en tjänst när det blev en ledig åsidosatte konsthallen förtursreglerna, menar Jeppsson, och det var den utlösande faktorn för att Syndikalisterna nu kräver både chefens avgång och indragna bidrag från Hultsfreds kommun och regionförbundet.

P4 Kalmar har försökt nå Henrik Teleman för en kommentar, men utan resultat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".