Legendar ny sportchef i Oskarshamn

Efter en medelmåttig säsong satsar IK Oskarshamn rejält och anställer en klubbchef som ska ha ansvar för allt som rör laget vid sidan om träningen. Det blir HV 71:s legendariske sportchef Dag Larsson som bland annat förde HV 71 till SM guld 2004 som efter två års uppehåll från ishockeyn nu ska föra Oskarshamn till toppen.

IK Oskarshamn ser han som en välskött förening som om den utvecklas vidare kan göra som Mora gjort och med relativt små medel nå ända till elitserien men det lär ta några år. Redan nästan säsong är den definitiva målsättningen att nå minst playoffspel för Oskarshamn.

Ett av dom första uppdragen blir nu att ordna fram en ny tränare. Dag Larsson börjar omedelbart med den sportsliga delen av sitt nya jobb men tillträder formellt tjänsten som klubbchef 1 maj.

Klubbens ordförande Niklas Lundin ser satsningen på en heltidsanställd sportchef och att det blev Dag Larsson som ett av dom största stegen i klubbens historia och att klubben ska fortsätta att utvecklas långsiktigt utan att äventyra ekonomin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista