49-årige mannen släpptes ur häktet

Dom efter mordbrandsrättegång väntas 2 mars.

På fredagen avslutas rättegången mot den 49-åriga man som står åtalad för mord och mordbrand i Byxelkrok i slutet av augusti förre året. Åklagaren Gunilla Öhlin yrkade på livstids fängelse men när förhandlingarna var klara i dag så stod det klart att mannen försattes på fri fot i väntan på dom. Något som kan tolkas så att man inte kommer att döma mannen för brottet.

Den mordåtalade 49-åriga ölänningens sambo vittnade under den sista rättegångsdagen, och hon var tämligen klar i sina minnesbilder av vad som hänt dagarna runt mordet. Hennes minnen var till största delen överensstämmande med 49-åringens om att han befann sig hemma i anslutning till branden där en 69-årig kvinna och en 66-årig mördad man brann inne.

Det finns fortfarande bara indicier om stora skulder och trasslig ekonomi som binder 49-åringen till brottet - inga vittnesmål pekar ut honom.

Dom väntas den andra mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista