Tjust relativt klara för kvalspel uppåt

Tjust ökade rejält på sina chanser för kvalspel till nästa års bandyallsvenska. Det tack vare 10-4-vinsten mot Öjaby under lördagen.

Det var en match där Tjust dominerade totalt. Framför allt gjorde de en oerhört bra första period där de tog ledningen med 7-0 och i stort sett avgjorde matchen.
- Vi spelade väldigt bra och Öjaby kändes vilsna och hängde inte med i vårt spel, säger Tjusts tränare Claes Jungewall.

Andra halvlek började med att Öjaby gjorde tre mål inom 20 minuter men de kom aldrig nära Tjust som spelade stabilt och också kunde öka på sin ledning.

- I andra halvlek hade vi också medvind vilket gjorde att det blev för mycket egna bolltransporter. Och det är svårt att leda med 7-0. Men vi gör en mycket bra insats där vi spelar jättetätt försvarsmässigt och verkligen spelar som ett lag, säger Claes Jungewall.

Patrik Jonsson lyckades sätta 6 mål i dag, övriga mål gjordes av Ronny Polgar, Daniel Johansson, Anders Davidsson (straff) och Mattias Nilsson.

Segern innebär att Tjust nu leder division 2 Södra Götaland med sina 22 poäng och bättre målskillnad än tvåan Nävelsjö. Det finns en risk att både Nävelsjö och Stjärnan går om Tjust, men sett till vem Tjust möter fortsättningsvis borde de lyckas behålla sin kvalplats för bandyallsvenskan.

- Det ska mycket till om vi ska missa det här, vi borde bli etta eller tvåa. Det känns jättebra, säger Claes Jungewall i Tjust.

IF Stjärnan vann också sin match i dag, en match där de mötte Skirö. Slutresultatet skrevs till 8-4. Stjärnan ligger trea i tabellen på 18 poäng, 4 poäng efter Tjust och Nävelsjö. Och det är just Nävelsjö som Stjärnan ställs emot i den kommande omgången som spelas nästa lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista