Tog tjuvar på bar gärning - polisen hade inte tid

En ung man som försökte stoppa en tjuv i samband med ett villainbrott i Färjestaden i måndags fick inte hjälp av polisen förrän dagen efter. Trots att han ringde strax efter att en av tjuvarna slitit sig loss från honom.

Det var vid tretiden på eftermiddagen som den 21-årige mannen som var ensam hemma upptäckte tjuvarna och kastade sig efter dem när de sprang ut. Han fick tag på en av dem som dock lyckades slita sig loss. 21-åringen ringde omedelbart polisen som frågade om det verkligen var bråttom men sade att de skulle höra av sig.

Vid niotiden på kvällen hade polisen fortfarande inte kommit och när 21-åringen ringde och frågade varför fick han till svar att det hade varit mycket att göra. Dagen efter fanns inga spår av tjuvarna i villan, skriver Ölandsbladet. 

Enligt polisens vakthavande befäl Bo Holgersson gör man nu en intern utredning för att ta reda på vad som hänt i kommunikationen mellan 21-åringen och poliserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista