Båtmotortjuvar greps i Loftahammar

Fem män sitter anhållna sedan natten hos polisen i Västervik. De misstänks för att ha stulit båtmotorer. Männen kunde gripas på bar gärning efter några dagars spaning vid Loftahammar där man upptäckt att stölder förberetts med lossade bultar och vajrar.

Det var sex polismän som väntade in de fem männen när de kom i en skåpbil. När polisen gjorde ingripandet försökte två av dem springa därifrån, men de spårades med hjälp av hund. De andra tre körde iväg i skåpbilen som stoppades en bit från platsen.

De fem är i 25-30-årsåldern och de misstänks för försök till grov stöld.

Polisen i länet har länge haft problem med stölder av båtmotorer. Under 2006 stals motorer till ett totalt värde av minst ett par miljoner kronor. På området i Loftahammar finns ett hundratal uppdragna båtar. Och just där har det varit väldigt mycket stölder.

20070224T111212+0100

har bland annat spårat med hund i området och nu sitter alltså fem män anhållna, de misstänks för grov stöld. Polisen i länet har länge haft problem med stölder av båtmotorer och förra året stals motorer till ett totalt värde av miljontals kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista