Nya förseningar med charterflyget

Det har varit nya problem med charterflyget från Kanarieöarna till Kalmar Flygplats i helgen. Planet anlände först klockan 21 på lördagskvällen, istället för vid 17 efter att ha behövt mellanlanda i Amsterdam på grund av tekniska problem.

Förseningen drabbade också dom som väntade på flygplatsen för att komma iväg när planet väl anlände senare på kvällen.

Det aktuella flygbolaget, Air Europa, hade problem så sent som för en månad sen på samma sträcka. Då fick passagerarna åka buss hem från Malmö där det tvingats landa på lördagskvällen på grund av dåliga bromsar och först natten mot måndag kunde nästa omgång charterresenärer komma iväg till Kanarieöarna.

Men flygplatschef Hans Hjertonsson ser ingen anledning till oro och ser inte flygbolaget som problemfyllt.

- Air Europa har ju gjort ett stort antal landningar i Kalmar dom senaste åren och det har fungerat väldigt bra, så att det är olyckliga omständiga omständighet som gjort att man inom den här relativt korta tiden vid två tillfällen inte kunnat landa som man tänkt sig säger flygplatschef Hans Hjertonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista