Tax räddad ur grävlingsgryt

Räddningstjänsten i Västervik ryckte ut på ett hunduppdrag på söndagen. Det var en tax som fastnat i ett grävlingsgryt.

En tax hade i ett obevakat ögonblick tagit sig ner i ett grävlingsgryt på gården Vita Gården, Hult, Hallingeberg på söndagen. Ägarna hörde hunden och kunde efter en stund lokalisera den. En halvtimma senare kom räddningschefen i beredskap till platsen för en bedömning av läget. Hunden hade vid detta läge visat sig nere i hålet, men kunde inte ta sig ut.

Först försökte dom gräva fram taxen, men efter en stund kom idén fram om att med ett rensjärn försök vidga hålet en och en halv meter ner i marken. När detta påbörjades kom hunden fram så pass mycket att ägeren med rensjärnet kunde få grepp om halsbandet och dra ut hunden.

Öppningen nere ihålet var så smal att hunden inte själv kunde ta sig igenom, men med hjälp av rensjärnet löstes ärendet. En mycket lycklig lillhusse kunde krama om sin kompis och krävde att pappa skulle täcka för hålet med stenar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista