En 7-årig pojke omkom i en villabrand i Överum. Foto:Scanpix

7-åring omkom i villabrand

En sjuårig pojke innebrändes i en villabrand i Överum sent på onsdagskvällen. Sjuåringen, som bodde i Torås kommun hos sin mamma, var och hälsade på sin pappa i Överum. Pappan, ytterligare en vuxen och en fyraårig lillebror lyckades ta sig ut ur villan i sista stund.

Pappan försökte gå in och rädda pojken, men utan framgång, han möttes av en eldvägg. Familjen chockades och fördes till Västerviks sjukhus där de fått krishantering.

Under torsdagen ska man försöka fastställa orsaken till nattens brand i Överum. Roger Landelius, ställföreträdande räddningschef, säger till P4 Kalmar att dom tror sig veta i vilket rum branden startade, men en brandorsak är för tidigt att uttala sig om.

På fredagen klockan tolv hålls ett informationmöte på Överums skola där de svarar på allmänhetens frågor kring branden. Och på skolan har man informerat de lärare på förskolan där den fyraåriga lillebrodern till sjuåringen går.

Rektorn på den skola i Torsås kommun, där 7-åringen gick, fick det tragiska beskedet klockan 8 i morse.

- I första hand så gick ju naturligtvis tankarna till familjerna, och sen kom ju naturligtvis tankarna på hur vi ska hantera det här i skolan, säger rektor Lisbeth Kromnow.

Redan idag har skolans kurator talat med de skolbarn som varit på fritids och rektorn har under dagen planerat för måndagen när resten av barnen kommer tillbaka från påsklovet. Det blir först en minnesstund, med präst och musik och sen är skolans krisgrupp på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista