Samråd om kärnavfallsplaner

För att ha en handlingsplan inför att Oskarshamn eventuellt får slutförvaret av landets kärnavfall har kommunen nu gjort en fördjupning av översiktsplanen för Simpevarps- och Laxemarsområdet, där avfallet eventuellt ska placeras.

Planen, som ger förslag på nya vägar, bostadsområden, en ny kustjärnväg och andra satsningar har nu sänts ut till hundratalet myndigheter, institutioner och föreningar för samråd.

Elisabeth Åkerman på kommunens samhällsbyggnadskontor säger att det är viktigt att kommunen är förberedd om beslutet kommer att Oskarshamn får djupförvaret och att det i så fall kommer att påverka hela kommunen.

- Jag hoppas vi får in synpunkter på planen nu, och framförallt från de som bor i närområdet säger Elisabeth Åkerman till P4 Kalmar.

Senast 16 maj ska synpunkterna ha kommit in till kommunen, samtidigt som det kommer att hållas ett öppet möte den 19 april där man hoppas få in åsikter från närboende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".