Oavgjort för Kalmar FF i hemmapremiären

Kalmar FF fick, något snöpligt, bara med sig en poäng i hemmapremiären mot Brommapojkarna i Allsvenskan efter att BP gjort mål med matchens sista spark.

Första halvlek var tämligen händelselös med ett spelmässigt övertag för KFF. BP noterades inte för ett enda avslut under de första 45 minuterna. 

I andra halvleks andra minut tog sedan BP överraskande ledningen genom Olof Guterstam efter schabbel i Kalmarförsvaret. Efter ledningsmålet var det BP som var det bättre laget och KFF uppträde nervöst och gjorde förvånansvärt många enkla misstag. Med ungefär en kvart kvar av matchen vände KFF på steken och gjorde två snabba mål. Det första gjorde Fabio Augusto via ett mycket vackert frisparksmål. Två minuter senare frispelade Ari Da Silva Ferreira Cesar Santin som enkelt satte 2-1 till Kalmar bakom Kristoffer Björklund i BP:s mål. 

Under sista delen av andra halvlek verkade KFF kontrollera matchen och de flesta väntade på slutsignalen när KFF:s högerback Arthur Sorin drog på sig en frispark vid sidlinjen i den 90:e minuten. BP:s Jon Persson slog frisparken som smet in vid Petter Wastås vänstra stolpe efter att den passerat ett flertal spelare i straffområdet. 2-2 i matchens sista spark.

Sportens betyg till bästa Kalmar FF-spelarna

Kalmar FF-Brommapojkarna 15/4
4 poäng Cesar Santin
2 poäng Petter Wastå
1 poäng Viktor Elm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista