Mål om familjecentraler uppnås inte

Landstingets mål att det ska finnas en familjecentral i varje kommun i länet 2008 kommer troligen inte att uppnås. Men idag finns familjecentraler i Nybro, Kalmar, Västervik och Oskarshamn.

Gamleby är på gång och kan stå klar hösten 2008. 

I Högsby, Vimmerby och Borgholm har man haft inledande möten, men i Emmaboda, Torsås och Mörbylånga däremot kommer det att gå långsamt – i Mörbylånga finns till exempel varken öppen förskola eller en socialsekreterartjänst avsatts för samarbetet, något som landstinget kräver.

Gunvor Adolfsson som är primärvårdsstrateg säger till P4 Kalmar att man kanske kan bli heltäckande under pågående mandatperiod.

Men Ann Hellenborg som är miljöpartistiskt landstingsråd med ansvar för primärvården tänker göra sitt för att skynda på processen där det behövs, hon säger till P4 Kalmar att hon kommer ta kontakt med de kommuner man ännu inte inlett diskussioner med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista