Holiday Club-bidrag ifrågasätts

Socialistiska partiet vill att länsrätten ska pröva Västerviks kommunfullmäktiges beslut om att ge 200.000 kronor i marknadsföringsbidrag till Holiday Club.

Till Västervikstidningen säger Ove Gustavsson på socialistiska partiet att han ser bidraget som en ren allmosa till Holiday club, och menar att det är olagligt att en kommun ger enskilda företag pengar.

Men Västerviks kommunchef Conny Jansson säger att man läst på ordentligt innan man tecknade några avtal och säger att det är en tjänst man köper av Holiday Club.

Bidraget är en del av det stora ramavtal som kommunen träffat tillsammans med Holiday club och Gertrudsvik fastigheter. Det bygger på att den planerade multihallen och äventyrsbadet ska komma allmänheten till gagn och att etableringen skapar jobb.

Socialistiska partiet har under hela Holiday club-resans gång motsatt sig kommunens investeringar i projektet. När avtalet var uppe i fullmäktige yrkade man på avslag.

– Vi tycker att det är viktigare att bygga särskilt boende för våra pensionärer, än en multihall för några kostymnissar, säger Ove Gustavsson till Västervikstidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista