Maskerad man antastade flicka i Nybro

En 16-årig flicka antastades sent i onsdags kväll sexuellt av en maskerad person.

Denne person, som flickan antar är en man, följde efter henne när hon var ute och gick på gångbanan längs Grönvägen mellan 21.40 och 22.30. Mittemot Villa Tallbo drog den maskerade personen omkull henne, men hon tog sig upp och skyndade därifrån.

Men personen fortsatte följa efter och i höjd med Joelsskogen drog han in henne i terrängen och ofredade henne sexuellt. I handen höll han ett vasst föremål som rispade flickan under tumultet.

16-åringen lyckas ta sig upp och springa från platsen. Den maskerade personen flydde in i skogen. Kanske skrämdes han på flykten av ett vittne som sett det som höll på att ske och som började skrika.

Det här vittnet hörde av sig till polisen men har inte gått att nå igen eftersom telefonnumret inte stämde. Polisen är mycket intressad av att få kontakt med den här mannen igen. De vill också ha in fler vittnesuppgifter från i onsdags kväll från folk som befunnit sig i området vid tidpunkten.

Signalementet på den maskerade personen är som sagt mycket knapphändigt. Det rör sig förmodligen om en man och han var smal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".