Projekt mot droger på Öland

På Öland startas nu projektet Öland mot droger.
Det är föreningen Ökraft som ska driva projektet i tre år och syftar till att mobilisera mot missbruket av alkohol och narkotika, framförallt bland ungdomar.

Kjell E Johansson sekreterare i föreningen Ökraft som står bakom projektet säger till P4 Kalmar att man framförallt vill få ungdomarna att skjuta upp sin alkoholdebut till efter 18 år. Men det ska inte göras med pekpinnar, istället ska man leverera fakta via bland annat ungdomsforum och andra sammankomster för ungdomar och vuxna.
Stöd har man från Mörbylånga och Borgholms kommuner genom att skolorna ställer upp och tar in föreläsningar och kommunerna lägger även 40 000 kronor vardera i det nya projektet. Ökraft har även sökt pengar från länsstyrelsen, 95 000 kronor hoppas man kunna få till projektet.
Men att man nu gör ett riktat projekt som kallas för Öland mot droger, betyder inte att det finns mer narkotika eller större alkoholanvändning just på Öland säger Kjell E Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".