LO-avhopp i protest mot agerande vid 1 maj

Skogs- och träfackets ombudsman Tommy Rälg i Hultsfred hoppar nu av sina LO-uppdrag i protest mot avhoppen inför det gemensamma första majtåget. Framförallt är han kritisk mot att den lokala LO-styrelsen i sista stund beslöt att inte ställa upp i det sedan länge planerade gemensamma tåget tillsammans med socialdemokraterna och vänstern. Rälg är också kritisk mot kommunalrådet Bo Bergmans avhopp med kort varsel.

Att kliva av demonstrationståget precis innan det ska köra igång är inte riktigt och saknar trovärdighet, säger Tommy Rälg till P4 Kalmar, och kommunalrådet Bo Bergmans agerande var heller inte lyckat säger han.

Vänsterns Tommy Ejnarsson är förste vice ordförande i kommunstyrelsen och han säger att de nu ska göra en utvärderingen av Bo Bergmans plötsliga avhopp. Ejnarsson säger till P4 Kalmar att många politiker i kommunen har reagerat starkt mot Bergmans beteende inför första maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".