Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Detta är sändningsledningen vid Sveriges Radio med ett viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvalls kommun, Västernorrlands län. Det brinner i ett ställverk utanför Stockvik med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västernorrland.
(Publicerat igår kl 23.44)

Politiker manar till lugn om framtiden för akutsjukhus

Efter den politiska turbulens som varit kring Oskarshamns sjukhus enades gruppledarna i samtliga partier i landstinget om en skrivning på tisdagseftermiddagen som innebär att inriktningen för akutvården i länet ligger fast som tidigare.

Skrivelsen som förs in i förslaget till landstingplan för 2008-2010 innebär i praktiken att beslutet från 2003 om hur akutverksamheten ska organiseras i länet förblir oförändrad.

”Länets tre akutsjukhus ska bibehållas och ges utvecklingsmöjligheter. Landstingsfullmäktiges beslut i november 2003 om länets akutsjukvård ligger fast. Akutmedicin ska finnas på alla tre sjukhusen dygnet runt. Akut kirurgi ska finnas dagtid i Oskarshamn och dygnet runt i Kalmar och Västervik. Traumasjukvård ska bedrivas i Kalmar och Västervik. Elektiv ortopedi och elektiv kirurgi ska finnas på alla tre sjukhusen med Oskarshamns sjukhus som en länsresurs.

Ett arbete, i samverkan mellan hälso- och sjukvårdsförvaltningen och primärvårdsförvaltningen, ska genomföras i syfte att säkra tillgången på god akutsjukvård för medborgarna i mellersta delen av länet.

På Oskarshamns sjukhus ska verksamheten stabiliseras genom fortsatt utveckling av den elektiva kirurgin med ortopedin på sjukhuset som modell, vilket förutsätter fungerande vårdflöden mellan länets tre akutsjukhus.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".