Popkollo får stipendium

Popkollo i Hultsfred får ett av årets utvecklingsstipendier från Anna Lindhs Minnesfond. Stipendiet på 35 000 kronor delas ut till Popkollo för den glöd och framtidsanda som visats och gett resultat.

Popkollo som bara vänder sig till tjejer som vill satsa på musik startades i Hultfsred 2003 och har nu växt till en riksorganisation. I sommar anordnas elva kollon på sex olika orter.

Stipendiet delas ut av Minnesfondens ordförande Jan Eliasson den 19 juni i Stockholm

- Vilken enorm ära! säger Hanna Rothelius i Popkollos styrelse. Stipendiet är en jätteviktig bekräftelse på att Popkollo är av stor betydelse.

- Popkollo har växt sig 13 gånger större på bara fem år och vi jobbar hårt för att ge alla tjejer som vill chansen att delta, fortsätter Hanna.

Popkollo handlar om att ge tjejer utrymme och förutsättningar att fullfölja och utveckla sitt intresse oavsett det handlar om musik, film eller något helt annat.

Popkollo tilldelas stipendium ur Anna Lindhs Minnesfond med smotiveringen:

”Ljuv musik ackompanjerar politisk aktion och samhällsförändring när Popkollos deltagare intar scen. I en miljö där det sjuder av skaparlust kan talang och nya färdigheter utvecklas. På Popkollo är tjejerna de självklara stjärnorna på den kreativa himmelen och morgondagens revolutionärer i det offentliga rummet.”