Lugnaste festivalen på många år

Lugnaste festivalen på många år - så summerar polisen årets Hultsfredsfestival. Totalt har 243 brott anmälts vilket är en minskning jämfört med 2006. Orsaken tros vara det minskade besökarantalet.

Sven-Erik Karlsson, polisens informationschef, säger till Sveriges Radio Kalmar att Rockpartys organisation också blivit allt bättre.

Minskningen syns inom flera brottskategorier. Antalet stölder har till exempel minskat med en tredjedel.

Totalt har 48 personer frihetsberövats, alla är släppta utom de två som misstänks för bedrägerier efter att ha sålt biljetter som de köpt med stulna kreditkort. Ytterligare tre fall av bedrägeri har också anmälts.

13 fall av misshandel är anmälda, tre fall av sexuellt ofredande, 10 fall av skadegörelse, två mot tjänsteman och ett fall av våld mot tjänsteman.

10 personer har försökt planka in på festivalen. En person misstänks för mordbrand efter att ha tänt på ett tält och i ett annat fall misstänks allmänfarlig vårdslöshet genom brand.

41 personer har tagits för narkotikabrott, 40 omhändertagna för berusning och 34 för störande av allmän ordning. Åtta personer har tagits för rattfylla.