Sju miljoner back och anställda riskerar nu få sluta på Rockparty. Foto:Scanpix

Hultsfredsfestivalen 7 miljoner back - anställda varslas

Hultsfredsfestivalen gick sju miljoner kronor back och idag har Rockpartys samtliga anställda informerat och varslats om uppsägning. I slutet av augusti beräknas alla anställda få besked om hur framtiden ser ut.

Lennart Beijer, Föreningsföreträdare Rockparty, säger att man redan nu planerar för nästa års festival och har vidtagit ett antal åtgärder som bland annat inkluderar samtal med diverse finansiärer och frigöra bundet kapital som redan finns inom koncernen.

Han säger att man kommer behöva dra ner en hel del och det kan handla om tio personer som måste sluta för ett tag iallafall.

- För det är också så att vi behöver alla människor för att det ska kunna bli en festival nästa år, säger Lennart Beijer.

Styrelsen arbetar även med att hitta en ny festivalchef men det kommer dröja till efter sommaren innan vi vet vem det blir, säger han till Sveriges radio Kalmar.

Rockparty leds tills vidare av en operativ ledning som består av:

*Putte Svensson/Utvecklingschef
*Aina Edlund/Ekonomi
*Ulf Nilsson/Festivalledningsföreträdare
*Kira Berg/Koncernsamordnare
*Per Alexandersson/Styrelseledamot
*Åsa Johnsen och Lennart Beijer/
Rockpartys Föreningsföreträdare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".