Fanerdun bakom nya investeringar i länet

Västerviksföretaget Westbaltic Holding, som satsar på industriella investeringar i hela Östersjöregionen och i Kina, kan snart komma att göra fler företagsköp.

I måndags gjordes den första stora investeringen sedan starten förra året genom köpet av två svenska industrigrupper.

Hellmer Group med tillverkning i bland annat Hultsfred och så Lars Höglund-gruppen, båda verksamma inom avancerad metallbearbetning och med en årsomsättning på 700 miljoner kronor.

Roger Axmon, VD för Westbaltic Holding, säger till Sveriges Radio Kalmar att företaget har som målsättning att nå en årsomsättning på 2 miljarder på fem år och att det innebär fler köp av intressanta företag liksom tillväxt i de företag som nyligen köpts.

Westbaltic Holding har kinesiska Fanderdun har som minoritetsägare med 42 procent av bolaget och Fanerduns VD, Lou Jinxiang, är nöjd med affären i måndags eftersom den framförallt stärker Fanerdun som industrikoncern på hemmaplan i Kina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".