Fuskanklagelse i skolan ledde till självmordsförsök

Den 17-åriga flicka som kastade sig ut för en balkong i Mönsterås för en dryg månad sedan och skadades svårt, säger idag till Barometern/OT att hon orsaken var att hon av en lärare i skolan anklagades för fusk.

Flickan ådrog sig svåra bäckenskador men är nu hemma igen efter tre veckor på sjukhus. Först misstänkte polisen att flickan knuffats ut från balkongen, men brottsutredningen lades ner.

Istället var det flickan själv som kastade sig ut från balkongen i ett försök att ta sitt liv. Hon säger till tidningen att hon blev mycket upprörd över lärarens anklagelse om fusk, att hon skulle skrivit av sina vänner. Flickan själv och hennes familj säger att hon studerar mycket och hårt och att fuskanklagelserna är helt tagna i luften.  17-åringen säger att om läraren som anklagade henne är kvar till hösten, kommer hon välja en annan skola. en.

Rektor på skolan vill inte i tidningen kommentera ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".