Företagare hoppas på kinasatsning

Många företag både i Kalmarregionen och på andra håll i Sverige hoppas få nytta av kringeffekterna av kinesiska Fanerduns satsningar i Kalmar.
Ungefär 245 företag har gått med i nätverket ”swedenchina” för att öka möjlighterna att få igång egna affärer med Kina, men också med Indien.

Det är konsultföretaget BKN i Kalmar som ligger bakom nätverket och för 3.000 kronor i månaden får medlemmarna plats på en hemsida, möjlighet att knyta kontakter och rabatt på bl.a. översättningstjänster och seminarier.
Hur stor nyttan kan bli är också mycket upp till medlemmarnas egna aktiviteter. Bemanningsföretaget Adecco med kontor i Kalmar är en av medlemmarna och Magnus Björnstedt på Adecco säger till Sveriegs Radio Kalmar att hans företag än så länge mest knutit kontakter, men att han hoppas på mer resultat när Fanerdun kommer igång med sin utställningshall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".