Polisen förstärks inför fotbollsmatch

Den allsvenska fotbollsmatchen mellan Kalmar FF och Hammarby på onsdagen bedöms vara en ”högriskmatch” av polisen. Kalmarpolisen får extra förstärkning och ska använda sig av den så kallade ”särskilda polisstaktiken”.

Uppmot 1 500 hammarbysupportrar tros komma till den allsvenska matchen mellan Kalmar FF och Hammarby IF på Fredriksskans ikväll och arenan förväntas bli fullsatt.

Matchen bedöms som en ”högriskmatch” och därför har polisen förberett sig extra. De har fått extra förstärkning från Stockholm, Skåne och Västra götaland och kommer att använda sig av konceptet ”särskilda polistaktiken” som bland annat innebär att de använder sig av fler fordon än tidigare och på så sätt kan förflytta sig snabbare.

Det är första gången det här konceptet används utanför storstan och Håkan Jarborg Eriksson som i vanliga fall är områdeschef på polisen i södra Skåne tror att det kommer att gå bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".