Bilen som sprängdes Foto:Nick Näslund

Bilbomben i Hultsfred: Polisen undersöker om det finns fler hot

Lite mer än ett dygn efter sprängattentatet mot en bil i Hultsfred som ägdes av en 25-årig kvinna som ska vittna i en rättegång, undersöker polisen om det finns fler hotbilder mot kvinnan och andra inblandade i rättegången.

Anders Pernius som är förundersökningsledare i utredningen säger till Sveriges Radio Kalmar att det är hotbilden som man försöker bilda sig en uppfattning om. Genom intervjuer, knacka dörr och den tekniska undersökningen.

Sveriges Radio Kalmar har pratat med personer i kretsen kring den 25-åriga kvinna som attentatet var riktat mot och det här är mycket jobbigt för de närmast inblandade som inte längre känner sig trygga.

Inga misstänkta
Polisen kommenterar inte om dom erbjuder något skydd till dom som drabbades av sprängningen - och hade sent igår ingen misstänkt för händelsen.

Men Anders Pernius tror att det finns goda förrutsättningar att reda upp vem som mitt i natten placerade en sprängladdning under en bil i ett område med många barnfamiljer.

- Vi hoppas dels på den tekniska undersökning och eventuella vittnen.

Det ser ljust ut?
- Ja det tycker jag, säger Anders Pernius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".