Mopedgäng oroar torsåsbor

Ett ungdomsgäng som drar runt med trimmade mopeder i torsås oroar invånarna i samhället. Ungdomarna kör inte bara olagligt utan de gör sig även skyldiga till skadegörelse och anlagda bränder.

Maria Larsson som bor i centrala Torsås säger till Sveriges Radio Kalmar att hon ofta ser gänget och möter de under sena kvällar.

-Ofta kör de i bredd på bakhjulen och dessutom har de inga lysen på så de knappt syns, jag har många gånger varit nära att köra på dem, säger hon.

Men det är inte bara de trimmade mopederna och buskörande som gänget gör sig skyldiga till, de ägnar sig även åt omfattande skadegörelse.

Skadegörelse
För ett par veckor sen tände ungdomsgänget på en trädgårdshund och drog ut parkbänkar på gatorna, de har även slagit sönder 150 lysrör i en skola. Varje kväll hänger de vid konsumaffären i centrala torsås och är ute och kör sina trimmade mopeder.

Torsåsbon Maria Larsson menar att det är föräldrarna som borde ta mer ansvar för sina barn, hon har själv en son i den åldern och håller reda på vad han gör och vilka han träffar. Och hon tror att orsaken till gängets agerande är för att det i nuläget inte finns något för ungdomarna att göra.

För ett par veckor sen tände ungdomsgänget på en trädgårdshund och drog ut parkbänkar på gatorna, de har även slagit sönder 150 lysrör i en skola.

Varje kväll hänger de vid konsumaffären i centrala torsås och är ute och kör sina trimmade mopeder. En kille som kallas Fidde känner vissa i gänget som drar runt i Torsås men är inte är med själv, men brukar också hänga i centrum. Han har ingen trimmad mopet, men skulle vilja ha.

- Det är trist att alltid ligga och köra sis, och det är coolt när det går fort, säger han.

Och lägger till att det borde finnas mer att göra i Torsås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".