Hydroskylten har plockats ner i Orrefors Foto:Scanpix

Tuff tillvaro för mindre bensinmackar

Många små butiker och bensinmackar får kämpa för sin överlevnad runt om i länet. I Orrefors har macken varit stängd i en månad, och nu har bensinleverantören Norsk Hydro beslutat sig för att dra sig bort från orten.  

Bensinmacken med sin spelbutik i Orrefors klarade sig inte. Företaget väntar på konkurs och ägarna vill sälja. Men när nu  bensinleverantören Norsk Hydro kommit med beskedet att man har tappat intresse och drar in sin utrustning från orten, utan att först meddela ägarna, blir det svårt med en försäljning säger Klas-Göran Magnusson som äger macken tillsammans med sin sambo.

Och fler har fått kämpa i Orrefors. Den lilla mataffären har flera gånger haft för litet kundunderlag och var stängd under en period, för att till slut öppna igen med nya ägare.

Men orreforsborna hoppas fortfarande på att macken ska kunna vara kvar, många vittnar om att det är en nödvändighet för ortens överlevnad. I annat fall blir det att åka till Nybro och tanka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".