Besökrekord för Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby stärker sitt grepp om landets barnfamiljer. Under tisdagen slogs ett nytt publikrekord i parken. Hela 9808 personer löste entré. Det är 300 fler än en julidag 2002, det år som författarinnan avled.

- Fantastiskt roligt att få sätta ett nytt besöksrekord för en dag, framförallt i år då det samtidigt är Astrid Lindgrens 100-års jubileum. Det ser onekligen också bra ut för fortsättningen av säsongen, vi har mycket goda möjligheter för ett nytt rekordår och dessutom att för första gången passera 400 000 besökare, säger Mikael Ahlerup VD för Astrid Lindgrens Värld.

Den viktigaste faktorn är givetvis uppmärksamheten kring Astrid Lindgrens 100-års jubileum och intresset för de stora satsningar som gjorts i att presentera Saltkråkan i parken och den nya utställningen vid Astrid Lindgrens Näs, avslutar Mikael Ahlerup

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista