Vind totalförstördes i brand på Öland

En brand bröt på lördagen ut i rökeriet i Byxelkroks hamn. Elden hade fått fart i rökeriets ugnar. Vindsutrymmet rökfylldes och blev totalskadat.

Personal från räddningstjänsten i Böda, Löttorp och Borgholm kallades till platsen för att släcka branden.

- Det var bra fart på branden innan vi kom hit. När det startar i en ugn sådär är det ofta svåra att komma åt, säger Göran Andersson på räddningstjänsten i Borgholm.

Det tog ungefär två timmar att släcka branden i rökeriet. Hela byggnadens vindsutrymme skadades men väggarna är gjorda i sten och stod pall för eldens härjningar.

Rökeriet ligger ganska fritt i hamnen i Byxelkrok och därför blev inga andra byggnader skadade. Två närliggande husbilar och en husvagn låg i riskzonen en stund, men de klarade sig.

Leif Waerme är ögonvittne till branden.

- Ja eftersom det är ett rökeri så kommer det ju svart rök från skorstenarna men helt plötsligt kommer det svart rök från takfoten, så då förstod jag att det här står inte rätt till, säger han.

När Leif Waerme var på plats varnades han för att det skulle finnas gasoltuber i byggnaden, men dem lyckades man få ut i tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista