Rekordpublik såg Dackarna vinna derby

Smålandsderbyt i elitserien i speedway mellan Dackarna och Elit Vetlanda lockade inte bara rekordpublik, hela 8856 åskådare,utan bjöd också på mycket underhållande speedway och stor dramatik där hemmalaget efter en stark slutforcering vann med 52-44.

Toppmötet mellan Dackarna och Elit Vetlanda lockade fler åskådare till en vanlig seriematch än någonsin tidigare och publiken fick verkligen valuta för inträdet.

Hemmalaget inledde bäst och stärkta av en dubbelseger redan i första heatet så dominerade dackeförarna sedan under första halvan av matchen och ledde som mest med 8 poäng. Vetlanda fick tidigt sin polske stjärnförare Jaroslaw Hampel armskadad efter en vurpa i starten av tredje heatet och såg så långt inte ut att räcka till. Trots stort underläge och avsaknad att Hampel, som inte kunde köra vidare utan fick åka ambulans till sjukhus för fortsatt vård, så lyckades Vetlanda vända matchen.

Efter 13 heat var Vetlanda i ledning med 40-38 men i de tre avslutande heaten var hemmalagets förare starkare. Genom två dubbelsegrar i de två avslutande heaten blev segermarginalen till slut 8 poäng.

Hans Andersen var poängbäst hos Dackarna med maximala 15 poäng, Fredrik Lindgren körde in 13. Hos Vetlanda var Tomas H Jonasson poängbäst med 11 poäng på 6 körda heat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista