Varnar om bron börjar ge vika

I höst tar Vägverket beslut om den skadade bron på E22:an över Botorpsströmmen söder om Västervik ska repareras eller om man ska bygga en helt ny bro. Samtidigt vaktar rödljus och varningssystem bilisterna.

Enligt Anders Evertsson på Vägverket i Kalmar undersöks båda möjligheterna nu, samtidigt som ekonomin mycket kommer att styra vad det blir.

– De varningssystem som finns på brons skadade mittstöd har hittills inte larmat om att stödet börjat röra sig, säger Anders Evertsson till Sveriges Radio Kalmar.

Det var för dryga året sen som man vid en rutinkontroll upptäckte att brons mittstöd, som står mitt i strömmen var skadat och att nått måste göras åt bron, som dagligen trafikeras av all trafik längs E22:an.

Skadorna bedöms som allvarliga och omedelbart installerades ett varningssystem där Vägverket kan följa eventuella rörelser i bron via Internet samtidigt som man satte upp rödljus som varnar bilister om något skulle hända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista