Åklagare yrkar på fängelse för mordförsök i taxi

Under tisdagen inleddes rättegången mot den 21-åring från Emmaboda som står åtalad vid Kalmar tingsrätt misstänkt för mordförsök efter att under midsommarhelgen stuckit en kniv i halsen på en jämnårig man i en taxi i Köpingsvik på Öland.

Både förhör med offret, den misstänkte gärningsmannen och ett flertal vittnen hölls under dagen. Den misstänkte 21-åringen förnekade brott men erkände att han varit i Köpingsvik under natten för händelsen däremot förnekar att han varit i bråk och säger att han aldrig tidigare sett den målsägande.

Men enligt åklagarens framställan, offrets berättelse och olika vittnesmål har den misstänkte 21-åringen varit i dispyt med målsägande en stund innan knivhuggningen och därefter ska offret och en vän till honom då bestämt sig för att lämna platsen med taxi för att undvika mer bråk.

Den knivhuggne mannen var precis på väg att öppna dörren till taxin då den misstänkte 21- åringen och en kompis till honom började då slå på den målsägande samtidigt som den misstänkte gärningsmannen drog kniv och högg offret, en gång i halsen och en gång i armen.

Flera vittnen återgav under tisdagen oberoende av varandra händelsen vid taxin och har sagt att de sett den misstänkte gärningsmannen hugga ett vasst föremål mot målsägande.

Ett vittne pekade även ut både målsägande och gärningsman i rättsalen.

Åklagaren yrkar på fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista